Herhangi bir şeyi koruduğunuzda o şey korumadan çıkar. Anadolu’da bu hâl, 'Sakınan göze çöp batar.' diye özetlenmiştir.
Çok özendiğiniz evladınızın, eşyanızın başına bir şey gelmiş olabilir çünkü ‘Onu ben koruyacağım.’ demişsinizdir. Bu durumda, zaten korumamız gerekmiyor mu, diyebilirsiniz; tabii ki koruyacağız ama eğer siz ‘bu benim korumamda’ ifadesiyle bir enerji yollarsanız sistem korumasını çeker ve korumayı tekrar davet edip çağırana dek, korunmasız kalanın başına her türlü iş gelebilir.
Araya girdiğiniz, “Ben yaparım!” dediğiniz her yerde, sistem size izin verir. O an’da işleyen yasa; sizi sınamak için değil, isteğinize uymak için dileğinizi yapmanıza müsade etmektedir.
Kibirle veya güvenmeyerek inisiyatifi elinize almaya çalışıp aşırı korumaya gittiğinizde, korktuklarınız başınıza gelmeye başlar.
Önlem almayı, özen göstermeyi ve dikkatli olmayı korku ve panik duygularından özgürleşerek, hayatımıza korunmayı davet ederek de yapabiliriz. Sisteme güvenmeyerek korumaya başladığınız yerde, aslında korumaya çalıştığınız şey korunmadan çıkar. Ben yaparım, dediğiniz, her şeyin kontrolünün sizde olduğunu zannettiğiniz alanlara yeniden bakabilirsiniz.
Akan bir nehrin içerisinde nehir güvenliğine kendimizi bırakırız. Bu nehirde bir kayıktayızdır ve kayığın içinde istediğimiz her şeyi yapma, kayığı idare etme özgürlüğümüz vardır ama nehre müdahale etme hakkımız yoktur.
Kendi hayatını ve kaderini yönlendiremeyen, kontrol edemeyen; başkalarının hayatını kontrol etmek üzere o hayata müdahale ettiği için müdahale ettiği şey kontrolden çıkar.Küçücük bir alandaki kontrol, kişinin çeşitli alanlarda hayata güvensizliğine sebep olur. Korku, güven eksikliği ve endişelerle, bu kişiler daha aşağılara çekilebilir.
Hayatta herhangi bir konuda endişe veya korkuya kapıldığınızda o kapıldığınız yere doğru bir odaklanma yapmış olursunuz. Dikkatinizi o noktaya verdiğinizde de bu sefer “Yaratım Yasası” devreye girer. Sistem, hayatınızda ve kaderinizde yaşayacaklarınızı size seçtirir. O kadar mükemmel bir sistem vardır ki diğer bir yasa da devreye girer, “Özgür Seçim Yasası”. Allah’ın yoktan var ettiğini siz vardan var edebilme hakkıyla kendinize çekersiniz. Bu yasalara uyumlanabildiğimiz ölçüde hayatımızı her anlamda zenginleştirebiliriz.Kişi zihnine ne derece güvenirse zihniyle aldığı kararı o denli doğru zanneder. Oysaki karar kalple verilir. Kalbini kapatan için hayatın huzuru yoktur. Yasalar dönüp dolaşıp bizim onayımıza gelir ve bu onayı zihnimizle yapmak bizi faydadan uzaklaştırır. Aklımızı kullanmak, kalbimizin bir yeteneği olduğu için oldukça önemlidir; zihnimiz verileri toplayıp kalbe sunar, kararı kalbimiz verir.
Sevgilerimle
Hoşça kalın.